top of page

Valgfag på LE

Foruden dit linjefag har du mulighed for at vælge imellem en lang række valgfag på Levring Efterskole. Valgfaget på Levring giver dig muligheden for at dykke endnu mere ned i det du elsker eller prøve kræfter med noget nyt og spændende. Hvert år er der et bredt udvalg, der dog kan variere en smule fra jagttegn, science, spring, fitness, håndbold, løb, vild med film, yoga stressless eller noget helt andet. Har du et ønske vil vi også gerne forsøge at imødekomme dette. Herunder finder du vores valgfag. Klik på det du ønsker at vide mere om. 

Fodbold teknik
Fitness begynder

Jagttegn

På Levring Efterskole har du mulighed for at tage jagttegn 

Igennem praktisk og teoretisk læring bliver du klar til prøven, der giver dig jagttegn. Undervejs kommer du til at stifte bekendtskab med forskellige jagtformer, helt fra fællesjagter til trækjagt. Du lærer hvilke våben, der egner sig til hvad, ligesom du også får praktisk skydetræning.

 

Jagt handler om forståelse for og kendskab til naturen, vi færdes i. Du vil derfor finde glæde i at blive beriget med viden indenfor jagten og naturen i Danmark. Jagt er nemlig mere end blot at nedlægge vildtet. Det handler om naturoplevelsen.

Jagt er en bred og mangefacetteret størrelse, men valgfaget her handler om, at du skal have jagttegn.

De primære undervisningsmaterialer er jægerforbundets to bøger ’Jagttegn’ og ’Lovsamling til jagttegn’. Al undervisning vil lede hen i mod den lovpligtige prøve til jagttegn, der ligger i foråret.

Der vil være 2-3 weekender, hvor vi på skolen vil fordybe os i våbenhåndtering, afstandsbedømmelse og vildthåndtering.

Jagttegn

Stressless

Stressless - Balance i krop og sind

Valgfaget tager afsæt i afslapnings- og mindfullnessøvelser samt yoga. Vi arbejder derfor med fysisk, mental og spirituel træning, der anvender rolige træningsøvelser som eksempelvis kropdsstillinger, afspændings- og meditationsøvelser

 

Formålet med valgfaget er at skabe balance og flow i krop og følelser. Dette gøres igennem forskellige øvelser, der sætter åndedræt og meditation i fokus. Vi introducerer eleverne til forskellige strategier og øvelser til afslapning og balance.  

Stressless

Løb

I valgfaget løb er målet at gøre dig til en bedre løber. Fokus er ikke altid hastigheden men i ligeså høj grad få få dig finde løbeglæden. Derfor arbejder vi med forskellige løbeteknikker der kan fremme dine præstationer eller glæde med at løbe. 

Vi sætter sammen dine personlige mål hvadenten du vil forbedre din tid eller distance. Endeligt er det også muligt at afslutte året med at løbe et halvmarathon eller 10 km igennem Aarhus. Dette er dog frivilligt. 

Løb

Håndbold

I valgfaget holdbold lærer du om grundprincipperne inden for spillet. Vigtigst af alt skal vi spille en masse håndbold. Timerne bliver brugt på banen, og du er velkommen til at spille med uagtet om du er nybegynder eller øvet. Vi skal have det sjovt, samtidig med vi bliver klogere på spillet. 

Derudover skal vi naturligvis også ud og spille kampe så vi mærker konkurrenceelementet og holdfølelsen. Er du vil med håndbold eller er nysgerrig på sporten, er dette det perfekte valgfag til dig. 

Håndbold

Goal station

I valgfaget Goal Station nørder vi med fodboldspillets tekniske aspekter. Målet er at forbedre sparketeknik, førsteberøringer, overblik og tæmninger. Alt sammen noget der i sidste ende gør dig til en bedre fodboldspiller. 

Vi dykker ned i teknikken omkring de forskellige sparkeformer, vigtigheden af den gode førsteberøring mhp. at kunne spille bolden hurtigt videre, afslutning på mål mm. 

At arbejde i vores Goal Station er givende for enormt mange, da data på et sekund angiver, hvor meget man har forbedret sig inden for de forskellige øvelser. 

Valgfaget goal station henvender sig til alle fodboldspillere uanset niveau. 

Goal Station

Matematik 0-100

Matematik 0-100 er for dig, der gerne vil have styr på basismatematikken. Faget arbejder med udviklingen af matematikkens forskellige kompetenceområder, dog særligt fokus på repræsentation og symbolbehandling samt hjælpemidler. 

Der bliver arbejdet med både de emner, der er aktuelle fra den igangværende matematikundervisning, men også emner, der ligger til baggrund for en dybere forståelse for matematik. Her kan eksempelvis nævnes brøker, ligninger og regnearkets hieraki. Faget henvender sig primært til elever, der ligger på grænsen til at bestå matematik. 

Matmti 0-100

Spring

Formålet med valgfaget spring er at give muligheden til de elever, der enten aldrig har sprunget før eller de elever med stor er erfaring, der bare ikke kan få nok af spring. Man kan naturligvis vælge valgfaget uagtet om ens linjefag er spring eller ej. Endvidere skal valgfaget også give et indblik i, hvordan man bygger forskellige spring op, samt give lyst og kompetencer til at arbejde videre med spring enten i fritiden på skolen eller efter endt efterskoleår. 

Spring

Vild med film

Formålet med valgfaget er at øge elevernes kendskab til kvalitetsfilm, der ikke umiddelbart er tilgængelige eller kendte for vores elever. Filmene gennemgåes ligesom vi taler om de tekniske og filmiske virkemidler. 

Endeligt kan eleverne tale med og forstå billedsproget i andre landes film. Desuden bibringes de mod at blive konfronteret med film på en anden måde end den gængse. 

Vild med fim

eSport

Vores fokus på valgholdet er at få spillet CS, Valorant, Fortnite og forskellige computerspil, som man interesserer sig for. Oftest er der mulighed for at spille lige det man selv ønsker mens andre lektioner er afsat til at spille sammen.  Målet med eSport er, at få skabt glæde ved gaming og at skabe relationer ved at spille sammen. 

eSport

Instrumental og band

På valgfaget instrumental skal vi spille musik! Her udvikler vi den enkelte elevs evner indenfor musikken og udvikler en god musikkultur. Derudover træner vi, at møde de udfordringer, der ligger i at skulle spille efter noder/gehør, og igennem dette blive bedre på sit instrument. Endvidere har vi også fokus på, at eleverne lærer at hjælpe og lytte til hinanden i samspilssituationer. 

Ift. indhold tilbydes der undervisning i guitar, bas, trommer og klaver/keyboard. 

Instrumentalundervisning er for begyndere såvel som øvede.

Undervisningen foregår på mindre hold, hvor eleverne sættes sammen efter instrumentvalg

Undervisningen tilrettelægges fra gang til gang ud fra det niveau, som eleven befinder sig på

Instumental

Fitness piger

På valgfaget arbejder vi både med styrketræning og spinning i kombination. Timerne bruges på at udvide pigernes horisont indenfor træning i trygge rammer, hvor vi kombinerer forskellige træningstyper og arbejder både vægte og kroppen som træningsredskab.  Endeligt slutter vi ofte af med at spille for at få kredsløbet i gang.

Fitness Piger

Science

Science er et valgfrit fag på Levring Efterskole, og er i stedet for fysik/kemi. Med science ønsker vi, at arbejde med den naturvidenskabelige arbejdsmetode og med en eksperimenterende og undersøgende tilgang til emnerne. Vi arbejder med bæredygtighed, inddrager FN's verdensmål og tager udgangspunkt i to overemner. Det ene er bæredygtig energi. Her skal vi arbejde med energiproduktion, global opvarmning og konsekvenserne heraf. Det andet emne er bæredygtig fødevarerproduktion. Vi har en stor udfordring ift., hvordan vi kan sikre alle mennesker kan brødfødes. Derfor skal vi blandt andet kigge på, hvordan planter gror optimalt, konventionelt/økologisk landbrug og om alternative metoder i denne problemstilling. 

Vi vil arbejde med at styrke elevernes naturvidenskabelige nysgerrighed via en undersøgende og eksperimentel tilgang. Faget er prøvefrit.  

Science

Styrketræning 1

Timerne bruges på at udvide elevernes horisont indenfor træning. Vi lærer at kombinere forskellige træningstyper og arbejder både med maskiner, frivægte og kroppen som træningsredskab. Det vil desuden være muligt at udarbejde en personlige træningsplaner længere henne i forløbet. 

Styrketæning1

Kreativ

I 'Kreativ' er målet vi under trygge og hyggelige rammer skal udvikle kreative processer. Vi arbejder med forskelige materialer herunder naturmaterialer, papir, karton, pap, farver eller genbrugsmaterialer med det mål at skabe små kunstprojekter. Her er det kun fantasien, der sætter grænser. Derudover er der også mulighed for at strikke, hækle eller lave andre ting efter eget ønske. 

 

I undervisningen får du inspiration og udfordringer igennem små kreative fælles projekter. Du er med til at sætte dit eget præg på det vi arbejder med, ligesom du er med til at med til at udvælge materialerne. Om du vælger at udsmykke skolen med din projekter, eller tager dem med hjem er helt op til dig.  

Kreativ

Futsal

Driblinger, hurtige fødder, teknik og masser af mål

Futsal kommer fra gader gaderne i Sydamerika, hvor der blev spillet gader og stræder. Siden har det vundet indpas i Danmark. Vi skal først og fremmest lære spillet at kende, spilmønstre, finter, taktik og selvfølgelig spille en masse kampe. Det bliver valgsfagstimer med humør, grin, tuneller og lækre detaljer. 

 

Valgfaget kræver ikke man har spillet futsal før, men du skal have lyst til at lære spillet at kende.  

Futsal

Badminton

Badminton på Levring Efterskole er for alle der har lyst til at slå til den lille fjerbold. Her er på plads til både nybegyndere og øvede. Der vil være mulighed for at lære alle grundslag ligesom der vil være konkurrencer, lege og kampe med andre på samme niveau

Badminton

Fodbold teknik

Valgfaget er for de fodboldinteresserede elever, der har lyst til at dykke et niveau dybere ned i de tekniske og taktiske elementer af fodbolden. Vi kommer til at nørde helt ned i de små detaljer g ordet 'gentagelser' er nøglen i dette valgfag. Vi vil ligeledes forsøge t give den enkelte spiller muligheden for at dygtiggøre sig individuelt på sin favoritplads. 

Fodbold teknik

Fitness - Begynder

Fitness- begynder skal anses som en introduktion til fitnessverdenen - både i forhold til øvelser men i ligeså høj grad kost og kroppens anatomi. 

På valgfaget vil du lære om forskellige træningsformer indenfor styrketræning. du vil få indsigt i de forskellige bevægelsesmønstre og tilhørende muskelgrupper. Endvidere vil du også modtage viden om forskellige kostprincipper, ligesom du vil lære at tilrettelægge dit eget træningsprogram. 

Fitness begynder
bottom of page